Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příprava další výstavy

12. 9. 2016

Dnes mi byl organizátorkou akce potvrzen termín další výstavy. Instalace  má být v neděli 18. 9., a to ve školních prostorách. Jedná se o výstavu prací 3 lidí, kteří malují pro radost. Přiznávám, že já jsem naprostý samouk..

Zahájení výstavy má proběhnout v pondělí 19. 9. v 17 hodin v DDM.

Výstava pak bude otevřena každý den od 20. do 22. 9. od 8 do 17 hod. (pro školy do 26. 9.).

Zdá se, že si výstavu může prohlédnout více návštěvníků, nejen z řad školních dětí. Pro školáčky mám připraveno malé překvapení, snad je to zaujme.

******************************************************************************************

Pro ucelenější přehled mých obrázků jsem si nechala zhotovit několik fotoknih, už  3 byly věnovány a přijaty s velkým povděkem. Fotoknihu si prohlédlo i několik mých dobrých známých. Je zajímavé, že někteří mi dokonce doporučovali, abych ke svým obrázkům nechala napsat verše a vydala vše jako knihu. Velmi mě to potěšilo, na takovou akci už ale nemám možnosti. Dovoluji si tedy, abych použila své vlastní veršíky k některým obrázkům, také je mohu snad použít jako doplněk k vystavovaným obrázkům. Uvažuji rovněž o dotisku fotoknihy, a to právě s mými veršíky. To by pro mne bylo v této chvíli reálné.

Dávám se tedy do práce, abych všechno stihla. Pak už mohu jen doufat, že výstava proběhne v radostném duchu, jako ty předešlé.

Mám trochu obavy, to je pochopitelné, ale jsou už mnohem menší. Všechny  předchozí výstavy mi totiž daly mnoho nádherných, nezapomenutelných zážitků.

20. 9. 2016

Jen stručně, protože musím jít na 8 hodin opět k výstavě.

Už po prvním dnu výstavky se mohu opakovat.

Mám opět mnoho nádherných a nezapomenutelných zážitků. Jsem vděčna za tyto okamžiky mého života, jsem šťastna.......

23. 9. 2016

Pokračoval celotýdenní maraton, kdy postupně přicházely celé třídy z obou škol. Děti byly opravdu fantastické, a to už dokonce od nejmladších. Překvapovaly svými otázkami a zájmem, napsaly do návštěvních knih mnoho kouzelných příspěvků.

Od organizátorky výstavy dostaly děti několik úkolů. Z nich alespoň některé - měly doplnit názvy k abstraktním obrázkům, dále mohly k vybranému obrázku složit nějaké verše, vše bude vyhodnoceno. Nejdůležitějším úkolem byla ale volba jediného obrázku od všech 3 vystavovatelů. Tento vybraný obrázek pak budou malovat v hodinách VV. Po vyhodnocení soutěže budou nejlepší malíři odměněni originálem obrázku od jednotlivých amatérských malířů.

Děti se ke všem úkolům stavěly velmi odpovědně, jejich zájem až překvapoval. Proto věřím, že i jejich výtvarné práce budou na pěkné úrovni.

Pro nejmladší účastníky jsem připravila na posledním panelu dětský koutek - na obrázcích hledaly postavy, zvířátka, bytosti.... a Pokémony. Tento obrázek vzbudil u nejmladších obrovské nadšení. :-)

Stranou, na zrcadlovém panelu jsem umístila také kopie obrázků (pochopitelně bez čísel), které jsem darovala, a proto už nemohou být vystaveny v originálu. Všichni účastníci totiž mohli také hlasovat podle čísel, jedno číslo od každého vystavujícího.

V pondělí jsou očekávány ještě poslední 2 třídy a pak se výstava odklidí. Práce s vyhodnocením však ještě bude dost, ale bude to práce radostná, už se moc těším.

Cestou po městě mě poznávalo mnoho dětí, je to nádherný pocit... V sobotu se mi však přihodilo něco, co mi vyrazilo dech. Před náš dům přišla za mnou skupinka sedmáků. Přivedl je sice můj vnuk, ale i tak mě překvapilo, s jakým nadšením tam přišli. Navíc měli zájem o moje veršíky, proto jsem jim nechala přečíst veršíky, které připravuji spolu s obrázkem pro jednoho z vítězů. Když jsem se pak vrátila do bytu, byla jsem velmi dojata. Řekla jsem si -

tak vypadá štěstí....

27. 9.

Po odklizení výstavy byly počítány hlasy, byla to úmorná práce, ale zvládlo se to. Z mých obrázků dostalo nejvíce hlasů

č. 50 - Západ slunce v lese - 96 hl.

č. 53 - Štěstí - 84 hl.

č. 27 - Hledej Pokémony - 51 hl.    :-)

Velmi pěkně byly hodnoceny rovněž obr. č.26, 28, 29, 30,37, 40, 41,54 a 55.

27.. 9. 2016

Definitivně byla výstava rozebrána po příchodu posledních školáků. Organizátorka výstavy, paní Hana, mi napsala mnoho dojemných slov. Mimo jiné tam bylo napsáno, že se těší na uspořádání další výstavy s mými obrázky. Snad se dožiji .....

Děkuji všem účastníkům, opravdu děkuji všem za okamžiky, které mi byly v životě naděleny. Každý člověk nemá to štěstí, aby se něčeho takového dožil, já to zažila. Pokud mi bude zdraví sloužit, nikdy na všechno nezapomenu. Musím znovu opakovat - JSEM ŠŤASTNA.....

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Poděkování

(Ing Michal Levý, 2. 11. 2016 15:35)

Štěstí kterým jsi obdařena je ti darováno lidmi,kterým jsi se cele rozdala.Jejich překrásné pocity jsou,jak tě znám pro tebe tou největší odměnou.

Re: Poděkování

(Inka, 2. 11. 2016 15:46)

Moc děkuji, ty do mne vidíš, jak do obrázku...