Jdi na obsah Jdi na menu
 


TVORBA A VÝSTAVY V R. 2024

1. 2. 2024

Přiznávám, že se mi llíbí práce na více obrázcích současně. Nejen kvůli schnutí, ale pomáhá mi to i v případech, kdy se v určité fázi tzv. zaseknu. Přejdu tedy na jiný obrázek, nebo se pustím do zcela nového, na který se těším. To se stalo nedávno, a proto jsem se pustila do nového díla.

Když jsem totiž uviděla foto mé mladé příbuzné, hned mi ta atmosféra učarovala. Je to z oblasti Darkov/Vřesina. Neodolala jsem a rozhodla se tento krásný výjev zachytit na menší černé plátno (40 x 30 cm). Jsem připravena obrázek darovat, ale plánuji, že si ho vytvořím i pro sebe v trochu větším provedení (50 x 40 cm). Nikdy jsem  polární záři neviděla, a proto se chci těšit alespoň tímto pohledem. Obrázek je zcela hotov, dávám do Galerie. Vracím se tedy k mé "zamrzlé" práci.

Co se týká výstav, mám už z minulého roku nasmlouváno několik menších výstav. Tu největší o pouti v místním zámku dělám naposled, roky přibývají, síly ubývají. Zůstanou jen vzpomínky na krásná setkání se slovy uznání. Je to pro mne skutečně největší pocta a radost.

 

3. 1. 2024

Milí příznivci mé tvorby, chtěla bych vám poděkovat za vaši podporu a uznání, jak jsem už psala, je to moje zlato žití.

Slibuji, že se budu i v tomto roce snažit, pokud mi to zdraví dovolí, abych vás těšila svými obrázky i veršíky. Dnes přidávám první ze zanedbaných obrázků, a to s názvem Vesmírné hledání. Dělá mi radost tím, že po nasvícení světélkuje i ve tmě. Navíc se stále více  snažím doplnit je svými veršíky, což je od návštěvníků velmi žádáno.

Začala jsem tvořit ve větších prostorách, jsem velmi spokojena. Brzy budou dokončeny i zbylé 3 obrázky, které jsem při stěhování zanedbávala.

Nasmlouvané menší výstavy se budu snažit absolvovat, ale ta velká o pouti v Poh. bude asi letos naposled. Všechno závisí na mých dalších silách a zdraví.

Chtěla bych vás ujistit, že všechny dosavadní akce byly pro mne velmi přínosné,  protože  jsem mohla zažít vaši radost a potěšení z mých obrázků. Je to prostě štěstí, netřeba dalších slov. PROTO SE BUDU ZASE SNAŽIT. Tímto přeji i vám všem, abyste využili všech podnětů a radostí života, abyste byli šťastni.

13. 1. 2024

Dokončila jsem další obrázek Námraza - je to vlastně vzpomínka na ranní lednové probuzení v r. 2011. Ač jsem byla tím pohledem zcela ohromena, netroufala jsem si , abych to znázornila ve svém obrázku. Až v r. 2018 jsem udělala 1. pokus (to bylo po opadnutí mlhy). Až letos jsem se k tomuto tématu vrátila a pokusila se o předání dojmů, které jsou dosud v mé paměti (nyní už se vzrostlými stromy). Přiznávám, že ty letošní obr. jsou vlastně 2, ten první mi uzmula o Vánocích moje dcera. Já jsem po něm ale také toužila, takže znovu - namalovala jsem nový - i pro mne. Plním přání příznivců, abych vše doplnila verši. Najdete je v sekci Verše k obr.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář